Axxair.hu


4 alkalmazási módja a nyílt hegesztőfejeknek

4 alkalmazási módja a nyílt fejeknek


A nyitott hegesztőfejek képesek különböző átmérőjű és falvastagságú csövek hegesztésére. A pénzügyi szempontokon kívül azonban figyelembe kell venni, hogy egyes speciális alkalmazások a csövek geometriája miatt egyszerűen nem hegeszthetők zárt hegesztőfejekkel.

Miért érdemes nyílt hegesztőfejet használni?

A vastag falú csövek különös figyelmet igényelnek.

A vékonyfalú rozsdamentes acélcsövekkel ellentétben, amelyek úgynevezett tompahegesztéssel is hegeszthetőek, a vastagfalú rozsdamentes acél, valamint a szénacél csövek esetében szükséges az élletörés. Ha az orbitális hegesztésnél a kezelő a „J“ formájú leélezést választja, a hegesztés során az élt szükséges hozaganyaggal kitölteni. A nyílt hegesztőfejnél ezt több féle módon végezheti el, mint pl: elektróda rezgés úgynevezett AVC (Arc Voltage Control, automatikus feszültség vezérlő, ami valójában azt jelenti, hogy az ív konstans távolságban marad a csőtől).

Ez az elsődleges nyílt fejű alkalmazás. Az első réteg (gyökérvarrat) után következik a többi réteg, amely kitölti a két él közti rést. Ez lehetetlen feladat a zárt fejű hegesztők esetében.

A gyökér és a medence védőgázzal vannak védve. Ha nyílt fejjel dolgozik, a gáz kiszivároghat a levegőbe. Ez miatt megnő a gáz fogyasztás és magasabb hegesztési költségekkel kell számolni. A megfelelő oxyméter használat megelőzheti a magas költségeket.

Mindig ügyeljen a környezetére! A nyílt fejnél nagyon fontos a helyes előkészítés és a környezeti hatások mérsékelése.

Lejjebb megemlítjük a 4 legfontosabb felhasználást, amely a nyílt fej mellett szól.

1. Hegesztési geometria

Sok esetben nem lehet a nyitott fejet felszerelni, mivel a rögzítéshez egy speciális befogó szükséges, mely 116 és 219 mm között képes rögzíteni (a választott fejtől függően). A nyitott fej előnye, hogy a fejet elég a cső egyik felére helyezni. Ez sokkal praktikusabbá teszi a zárt fejhez képest, mivel így nagyobb mértékben forgathatjuk igényeink szerint a fejet.

Manapság a hegesztők a bonyolult csőrendszereknél a hely megtakarítása érdekében egymáshoz nagyon közel vezetik a csöveket. Itt lép képbe a nyílt fej praktikussága, amely lehetővé teszi szinte bármilyen szögből ráhelyezni a hegesztőgépet a csőre.

Továbbá ezek a rendszerek nem csak csövekből állnak, hanem különböző tartó bilincsekből, szelepekből, könyökökből és ehhez hasonló tartozékokból is. A nyílt fej helyt áll a különböző karimák és egyéb cső tágító, vagy szűkítő berendezések hegesztésénél is.

A nyitott fej sokoldalúsága abban is rejlik, hogy a hegesztő képes megdönteni az elektródát a megfelelő gyökér és medence kialakításához bármilyen szögben. Így növelve a varrat minőségét.

2. Csövek hegesztése

Tételezzük fel, hogy a hegesztés egy nagyon szűk és szinte elérhetetlen helyen kell, hogy történjen. Azért érdemes ilyen helyzetben a nyílt fejet választani, mivel a nyílt fej könnyen felszerelhető és kívülről távvezérlővel működtethető. Ez a megoldás nemcsak a kényelmet növeli, hanem a hegesztő biztonságát is.

3. Csőrendszeres hőcserélők hegesztése

Ez a lista nem lenne teljes a csőrendszeres hőcserélők megemlítése nélkül. A speciális nyitott fejű hegesztők - hozaganyaggal, vagy anélkül - több ezer cső hegesztésére van tervezve. A hegesztő a hatékonyság növelése érdekében egyszerre több hegesztőgépet használ. Az azonos megismétetelhető minőség kulcsfontosságú a gyártás szempontjából.

4. Védőréteg kialakítása

Védőréteggel főképp a nagyobb átmérőjű csöveket szokták ráolvasztással bevonni magas szilárdságú ötvözettel. Ezzel az eljárással megnagyobbíthatjuk a falvastagságot pl. olajcsöveknél ahol a homok csiszolja a csőfalat így meggyengvíte annak konstrukcióját. Ennél az eljárásnál is nyílt fejet használnak.


Vegye fel velünk a kapcsolatot és együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást.

 

Szervíz formanyomtatvány

katalog axxair

Szolgáltatásaink:
Karrier:

Csatlakozzon hozzánk. Folyamatosan keresünk értékesítőket és erősítést irodai szegmensünkre.

Szabad pozíciók listája